Un bleuet loin du fjord

Sunday, March 09, 2008

Mickey McGuire's Cheese

(English below)

Une des bonnes choses à Waterloo (oui, j'ai bien écrit ça), c'est qu'au marché de St-Jacobs, côté du samedi-dimanche, il y a Mickey McGuire's Cheese où l'on vend des fromages dignes de ce nom, incluant le Riopelle (de L'Isle, aux grues, bien sûr). C'est mieux que les fromageries de Kensington à Toronto: meilleur choix en général (pas de Perron cependant), et pas de file énorme, avec un excellent service, le samedi...

Le dimanche, c'est une p'tite jeune qui connaît pas les fromages qui s'occupe du comptoir. Aujourd'hui, on a eu de l'emmental Premier Cru au lieu du gruyère... J'pense que la prochaine fois, si on veut du fromage un dimanche, on fera du char jusqu'au vrai magasin à Dundas, même si c'est dangeureusement près de ce trou qu'on appelle Hamilton, où j'espère ne plus jamais mettre les pieds.

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I've said it before I'm sure, but one of the good things in Waterloo is that Mickey McGuire's Cheeses has a counter at the Saturday & Sunday market in St-Jacobs. It's one of the two and a half places that sell cheese here (the other one is Vincenzo's and the half is Monforte, which only sell its own sheep cheeses, but they're delicious). It's better than the cheese shops in Kensington in Toronto, as the selection is generally better (no Perron cheddar though, I think, maybe I should ask), there's no giant lineup, and the service is excellent... on Saturday.

On Sunday, it's a different thing, as some younger lady who doesn't know the cheeses takes care of the St-Jacobs market counter. Today, we got Premier Cru emmental instead of the gruyère, despite voicing our suspicions as to the hard to read label (it was an end piece with few but still noticeable holes). I guess next time we'll want cheese on a Sunday, we'll have to drive all the way to Dundas, though it's dangerously close to Hamilton, and I hope never to have to set foot there again.

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3 Comments:

  • T'aurais pas pu lui demander de te donner de la vraie affaire? Ou de te faire rembourser? Elle est pas très brillante, mélanger de l'emmenthal et du gruyère.

    By Blogger Guillaume, at 3/09/2008 09:53:00 pm  

  • On n'a pas vraiment pu vérifier avant de revenir chez nous, et d'en manger en fin d'après-midi, heure à laquelle le marché est fermé jusqu'à la fin de semaine prochaine. On dira un mot à la madame de service samedi prochain.

    By Blogger PJ, at 3/09/2008 11:58:00 pm  

  • :(

    I'm going to tell the lady next time we get to the market on the Saturday. That girl seems so clueless at times that I don't know how she managed to do this every Sunday and still not pick out the differences.

    By Blogger Eugenie, at 3/13/2008 01:38:00 am  

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