Un bleuet loin du fjord

Tuesday, January 22, 2008

L'efficacité du liant assaisonné

(English below)

Il n'y a pas de doute, si vous achetez du liant assaisonné pour cretons (essentiellement de la chapelure, des oignons déshydratés, du glutamate monosodique et des épices) et suivez les instructions (5 livres de porc, 2 livres (900 mL) d'eau, mijoter à feu doux pendant deux heures, ajouter les épices et attendre 20 minutes), vous aurez des cretons exactement comme ceux du commerce (genre Bilopage). Pour ainsi dire, ça marche. Quand j'aurai tout manger cela (dans au moins 5 semaines), je vais réessayer d'ajuster ma recette de cretons maison.

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There's no doubt about it, if you buy cretons seasoned binder (ask your butcher, provided his name, or the name of his shop, is Joël) and follow the instructions (5 pounds of ground pork (not the lean kind), 2 pounds of water (900 mL, 907.2 in fact), bring to a simmer and cook at low heat for 2 hours, then mix in the binder and wait 20 minutes), you'll get cretons that are exactly like those you can buy at the grocery store (like Bilopage). So it works. After I've eaten all this spread made from a wonderful, magical animal, I'll try to adjust my home-made cretons recipe again.

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